Intrebari Frecvente

Miere
Cristalizarea mierii este un proces natural ce tine de cantitatea de glucoza specifica fiecarui sotiment de miere. Mierea de salcam contine mai putina glucoza si mai multa fructoza, astfel ea cristalizeaza intr-un timp foarte indelungat, la polul opus este cea de rapita care cristalizeaza in mod natural , la cateva zile dupa recoltare. Mierea GRAMADOR ajunge la tine in forma cristalizata, acest lucru atesta faptul ca nu intervenim deloc asupra ei.
Cristalizarea mierii este un proces natural ce tine de cantitatea de glucoza specifica fiecarui sotiment de miere. Mierea de salcam contine mai putina glucoza si mai multa fructoza, astfel ea cristalizeaza intr-un timp foarte indelungat, la polul opus este cea de rapita care cristalizeaza in mod natural , la cateva zile dupa recoltare. Mierea GRAMADOR ajunge la tine in forma cristalizata, acest lucru atesta faptul ca nu intervenim deloc asupra ei.
Cristalizarea mierii este un proces natural ce tine de cantitatea de glucoza specifica fiecarui sotiment de miere. Mierea de salcam contine mai putina glucoza si mai multa fructoza, astfel ea cristalizeaza intr-un timp foarte indelungat, la polul opus este cea de rapita care cristalizeaza in mod natural , la cateva zile dupa recoltare. Mierea GRAMADOR ajunge la tine in forma cristalizata, acest lucru atesta faptul ca nu intervenim deloc asupra ei.
Cu toate ca pentru majoritatea sortimentelor de miere, starea lor naturala este cea solida(cristalizata) acestea se poate lichefia printr-o incalzire indirecta fara a se depasi temepreatura de 47 grade C. Cu toate acestea noi nu sustinem si nu receomandam incalzirea mierii.
Acest lucru depinde de diversificarea alimentara la care se afla copilul dumneavoastra in acest moment. De aceea recomandarea noastra este ca inainte sa introduceti produse apicole in meniul copiilor sa consultati medicul pediatru.
Stim foarte bine ce simti, orice schimbare tinde sa fie grea, mai ales cand trebuie facuta la un obicei si un gust cu care ne-am obisnuit printr-un consum zilnic timp de multi ani. Recomadarea noastra este sa faceti o trecere lenta de la zahar la miere prin folosirea in paralel o perioada de cateva saptamani dupa care sa folositi exclusiv miere. O alta recomandare este sa folositi, la inceput, mierea de salcam deoarece are o aroma mai delicate comparativ cu celelalte sortimente de miere. Va garantam ca dupa ce veti reusi aceasta schimbare, va va fi foarte greu sa mai reveniti la vechile obiceiuri.
Ulei
Presarea la rece este procedeul tehnologic de obtinere a uleiurulor care NU presupune tratarea termica a materiilor prime.
Deoarece prin presare la rece se mentin in uleiul GRAMADOR toate substantele volatile din seminte, ce dau mirosul si aroma specifica, alaturi de alti compusi benefici organismului, care prin tratare termica ar fi fost distrusi.
Uleiul presat la rece fata de cel rafinat: -isi pastreaza toate proprietatile nutritive -are aroma specifica materiei prime -contine lecitine -are vascozitate mai mare -se poate obtine doar din seminte de buna calitate -pentru obtinerea uleiului presat la rece nu se foloseste nicio substanta chimica(ex: soda caustica)
Pretul mai mare al uleiului presat la rece este dictat de doi factori: calitatea materiei prime si capacitatea de extractie. In presarea la rece, sunt folosite doar seminte de floarea-soarelui foarte atent selectionate deoarece orice aroma nedorita provenita de la niste seminte de proasta calitate s-ar regasi in produsul final si l-ar face impropiu consumului. De asemenea prin presarea la rece, semintele de floarea-soarelui elibereaza doar o parte din uleiul cotinut, un ulei de cea mai inalta calitate, restul ramanand in sroturi(furaj), randamentul de extractie fiind mult mai mic(aprox. jumatate) fata de metoda industriala.
Pentru obtinerea uleiului GRAMADOR nu s-au folosit produse de origine animala si nici nu au fost exploatate animale. Avand in vedere ca temperatura cea mai inalta pe care o atinge produsul este de max. 45 grade C, putem spune ca este un produs raw (crud). In concluzie, este un produs ce respecta principiile vegane.
Va garantam ca in procesul de obtinere a uleiurilor presate la rece GRAMADOR, am fost foarte atenti cu mediul inconjurator si nu am deversat nici macar o picatura de ulei in mediu. Functionarea GRAMADOR se bazeaza pe principiul “nimic nu se pierde, totul se transforma” astfel incat toate subprodusele rezultate in urma procesarii semintelor de floarea soarelui sunt valorificate (combustibili, furaje s.a.)
Uleiurile NU trebuie sa fie aruncate in canalizare sau la cosul de gunoi. Neutralizarea acestora este un proces extrem de greoi si costisitor(daca este facut!) Va rugam ca dupa folosire, sa colectati uleiul intr-un recipient bine inchis si sa-l predati unui colector autorizat.
Cu toate ca dupa folosire, uleiul pare a fi reutilizabil nu va recomandam sa faceti asta. Prin reincalzirea uleiului se pot degaja compusi toxici.
Livrare
Pentru comenzile mai mari de 200 lei, ne asumam sa-ti livram produsele gratuit acolo unde doresti.* *Serviciu valabil pentru adresele de pe terioriul Romaniei
Ne straduim ca produsele sa ajunga la dumneavoastra in cel mai scurt timp posibil. In mod normal, produsele vor pleca catre tine in max. 24 ore de la plasarea comenzii, exceptand perioadele foarte aglomerate (Black Friday, Craciun, Paste) cand, atat noi, cat si curierii am putea fi suprasolicitati.
Comenzi
Plata se poate realiza prin urmatorele mijloace: a) Plata cu numerar, ramburs curierului care va livreaza produsele. b) Plata online, cu cardul, prin Netopia - MobilPay c) Plata prin virament bancar in contul Gramm Licos SRL IBAN: RO40 BTRL RONC RT03 1299 0001 , deschis la Banca Transilvania Conform legislatiei romane, platile ce depasesc suma de 500RON se vor efectua de catre persoanele juridice numai prin ordin de plata.
Nu, indiferent de valoarea comenzii ne angajam sa intrati in posesia produselor dorite, indiferent de cantitate sau valoare.
Respectam intru totul legislatia in vigoare si vom emite factura pentru toate comenzile primite, atat pentru persoane juridice cat si pentru persoane fizice. Factura o regasiti in interiorul coletului. Pentru comenzile trimise prin intermediul firmei de curierat, chitanta va fi intocmita de curier gratie contractului, rambursul comenzii fiind virat in contul colector bancar. *In cazul in care pierdeti factura, ne puteti contacta pentru a va trimite o copie a acesteia. In cazul in care pierdeti chitanta, o copie a acesteia va poate fi oferita doar de firma de curierat care a facilitat livrarea.
Atat noi cat si partenerii nostri ne dorim sa va punem la dispozitie toata gama de produse, doar ca gama de produse din magazinele partenere este adaptata in functie de profilul clientilor. In cazul in care nu regasiti produsul favorit in magazinul partener, va invitam sa-l comandati de pe site-ul nostru.
Returnare
Daca v-ati razgandit cu privire la achizitionarea unuia sau mai multor produse GRAMADOR , le puteti returna in starea in care v-au fost livrate, in ambalajul original, sigilat, si fara sa fie deteriorat. Termenul de retur este de 14 zile din momentul primirii produselor. Daca se doreste restituirea sumei, banii vor fi virati in contul cumparatorului in maxim 30 de zile din momentul primirii si aprobarii returului. In aceste conditii, cheltuielile de retur vor fi suportate de catre comparator.